דורי איזנברג – הורות מיוחדת | מאמרים

זוגיות בזמן משבר לאומי

תמיכה בעת משבר היא אחד המרכיבים המשמעותיים בזוגיות. כשאנחנו מאבדים אדם שהיה יקר עבורנו, אנחנו נשענים על האנשים הקרובים אלינו בשביל שינחמו אותנו. אנחנו נזכור שנים אחורה את האנשים שהיו לידנו בזמן אבל או משבר משמעותי. כעת כולנו חווים משבר, אבל וצער. לכן, ההתנהגות הנכונה היא תמיכה והכלה כלפי אחד השני. כל אחד מגיב בצורה אחרת למשבר, אבל ואי וודאות. אחד קופא, השני בורח לעשייה …

סדר יום כעוגן רגשי

שגרת יום קבועה מהווה עוגן רגשי משמעותי עבור ילדים בכלל ועבור ילדים על הרצף האוטיסטי במיוחד. הדרך הכי קלה לבנות סדר יום היא לתכנן זמן שבו קמים, שלוש ארוחות בזמנים קבועים (לעיתים צריך תפריט שבועי קבוע), ולחלק את הזמנים שבין הארוחות ללמידה, תנועה ופנאי. עדיף שהלמידה תתוכנן לשעות הבוקר, לאחר מכן יציאה מהבית, קצת תנועה, כדי לעודד תיאבון לקראת ארוחת הצהריים. אחרי ארוחת הצהריים אפשר …

5 טיפים לשיפור הזוגיות

זוגיות היא עבודה קשה הדורשת כישורים שלא מלמדים בשום מקום. לשמור על אווירה נעימה ותומכת בבית ולשמר את הקשר הזוגי היא המלצה גורפת של כל המטפלים הרגשיים והזוגיים. אבל איך עושים את זה? הנה 5 טיפים שכל אחד יכול ליישם: 1) לחייך למי שחוזר הביתה ולחייך כשנכנסים הביתה – חיוך מושך חיוך וכבר יש אווירה נעימה 2) לתת מחמאה אחת  ביום לבן/בת הזוג 3) לקחת …

ויכוח על חינוך הילד

ויכוחים על חינוך הילד

ויכוחים בין בני זוג על חינוך ילדים והעברת ביקורת על ההורות של אחד השני הן תופעות נפוצות בכל משפחה. הורים הם בני אדם הבאים מרקעים שונים, עם גישות שונות להורות ושרואים את אותו הילד מנקודות מבט שונות. לכן, טבעי לחלוטין שיתעוררו ויכוחים לגבי האופן שבו מחנכים את הילד, מהי התנהגות מקובלת, אילו פעילויות מותאמות לגילו ואיזה העשרה וחוגים נכון לקחת עבורו. בגיל ההתבגרות חילוקי הדעות …

פינה בטוחה

"פינה בטוחה" – הפתרון להתפרצויות זעם

לילדים עם הפרעות קשב וריכוז ואוטיזם יש קושי משמעותי בויסות רגשי. כאשר הם חווים רגש שלילי, הם חשים מוצפים ומגיעים להתפרצויות זעם – מצב שבו הם צועקים, בוכים, פוגעים ברכוש ולעיתים אפילו בעצמם ובאחר. מצב זה מהווה סכנה עבור הילד וסביבתו – גם פיזי וגם רגשי. בתום ההתפרצות הילד חווה רגשות אשם לאחר שפגע ברכוש ובושה שהסביבה ראתה אותו במצב של אובדן שליטה. זה פוגע …

אבחון אוטיזם בגילאים מאוחרים (אחרי כיתה ב')

ילדים רבים אשר נמצאים על הרצף האוטיסטי בתפקוד גבוה מקבלים בגילאי הגן אבחנה לא נכונה של עיכוב התפתחותי, לקויות למידה או קשיי התנהגות. כתוצאה מכך, ילדים אלה לומדים במסגרות שאינם מתאימות לצרכיהם ונשארים ללא חינוך וטיפול מותאם במשך שנים רבות. ילד עם אוטיזם בתפקוד גבוה אשר שוב ושוב חווה קשיים בתחום החברתי כי הוא לא מקבל תיווך מתאים במסגרת, צובר רגשות של תסכול אתם אינו …

הורות

איך עוזרים לילד להרגיש מוגן ובטוח?

להרגיש בטוח ומוגן זה צורך בסיסי עבור כל ילד. בתקופה שבה בחוץ יש מגפה, אלימות ומלחמות הבית חייב להוות בסיס בטוח עבור הילדים, כלומר להיות המקום שבו הם מרגישים מוגנים. כדי שילד ירגיש בטוח, הוא צריך לדעת שאף אחד מבני הבית לא יפגע בו פיזית או נפשית – כלומר שאין אלימות פיזית או מילולית מצד האחים. הוא צריך להרגיש שבבית ההורים והאחים מבינים אותו, מעריכים …

סגר שלישי- איך שורדים?

יש 3 דברים עיקריים שעזרו לאנושות לשרוד כל משבר: 1) אהבה – תחבקו, תנשקו, תדגדגו, תגידו להם כמה אתם אוהבים אותם וכמה אתם שמחים שהם שלמים ובריאים ואתם ביחד (סוד קטן- ככל שאתם "תידבקו" לילד, ככה הילד ירצה להתרחק ואז ייתן לכם גם קצת זמן לעצמכם). 2) ‏הומור – היכולת שלנו לצחוק כשקשה, ההומור השחור, היכולת לראות את הצד האבסורדי והמצחיק של משבר הקורונה חיוני …

הילד אוכל שטויות?

כמה טיפים פשוטים לעודד תזונה נכונה אצל ילדים. בופה: סדרו את האוכל בצורת בופה על השייש והזמינו את הילד לבחור מה הוא רוצה לאכול. זה מעורר תיאבון וסקרנות ומונע ויכוחים – זה מה יש, תבחר, זה מה שכולנו אוכלים. אוכל שמח: סדרו את האוכל בצלחת בצורה של פרצוף שמח 🙂 עובד בכל הגילאים! מעלה חיוך על פניו של הילד כבר בתחילת הארוחה! בין ארוחות: חתכו …